Kleurengids

Kleurengids

Kleuren en toevoegingen

Kleurengids DNA sieraad

Je kan jouw Milk Gems DNA sieraad (met bv. moedermelk of asresten) personaliseren door een haarlokje, parelmoer, kleur of bladgoud toe te voegen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Houd er rekening mee dat jouw moedermelk, haarlokje of het as uniek is en nooit hetzelfde uit zal zien als die van iemand anders.

Wat er in sieraad of Milk Gems van iemand anders helder en kleurrijk uitziet, kan er in jouw sieraad heel anders uitzien. Dit geldt vooral voor as sieraden, waar kleurverschillen aanzienlijk kunnen variëren. Ik zal er altijd naar streven om de perfecte balans tussen tinten, glinsterdelen en effect te creëren in jouw Milk Gems sieraad. Vind je het lastig om te kiezen? Onderaan de pagina geef ik een aantal aanbevelingen.Opaal en opaal effect

In de witgouden oorbel is echt wit opaal verwerkt. Edelopaal zorgt voor een warme glinstering van verschillende kleuren. Scroll verder om een voorbeeld van opaal effect te zien. 

.
 

Opaal en opaal effect

In de geelgouden oorbellen is een opaal effect gemaakt door kleine reflecterende vellen/ stukjes toe te voegen die een roze en gele gloed geven. De gloed en kleur zijn een stuk beperkter en grover dan bij echt opaal (edelopaal).Personalisatie van as sieraden - gedenksieraden

Kleurtoevoeging

Kleur toevoegen aan asresten geeft een extra dimensie aan jouw sieraad. Het maskeert het as niet maar valt het minder op dat het om een assieraad gaat.

Zonder kleur

Aan deze oorbellen is geen kleur toegevoegd. Hierdoor zie je de asresten in hun natuurlijke staat.

Toevoeging stenen

Bij gedenksieraden of asresten voeg ik, afhankelijk van de sieraad en jouw wensen, naast kleur ook gekleurde steentjes toe. Dit geeft een bijzonder effect en maakt de sieraad af. Bij deze hanger zijn er groene steentjes toegevoegd om een mooi contrast te maken.

Glinster toevoegen

Soms geeft een beetje glinster icm kleur en/ of stenen gedenksieraden een andere dimensie. Een as sieraad hoeft niet grijs of zwart te zijn. Kies gerust voor een ander kleur.


Symboliek: geboortestenen en gekleurde stenen

Geboortestenen per maand. Je kunt kiezen tussen cubic zirkonia stenen van swarovski stenen of echte edelstenen voor een kleine meerprijs. Voor mei, juni, juli en september worden (als je kiest voor edelsteen) synthetische edelstenen gebruikt. Neem contact op als je een  synthetische edelsteen wilt upgraden.

Bladgoud en bladzilver


Graveren en slagletters

Sommige DNA sieraden (met moedermelk of asresten) kan ik graveren of een slagletter toevoegen. Een slagletter wordt op een hartjes- of ronde coin verwerkt en toegevoegd aan jouw Milk Gems hanger. Het hangt apart naast jouw hanger of bedel. Ik kan maximaal 5 tekens erin verwerken. Gravure wordt in het metalen deel van een Milk Gems sieraad gedaan. Gravure is niet bij elk sieraad mogelijk. Tenslotte kan je bij sommige sieraden ook in de sieraad zelf een tekst of letter toevoegen. Dit staat bij de sieraden waar dit mogelijk is, aangegeven.


Aanbevelingen voor moedermelk

 • Pure parelmoer, eventueel in combinatie met een lichte tint en glinsterdeel (roze, blauw).
 • Alle tinten, glinsterdelen, opaal en opaal effect passen bij moedermelk
 • Bladgoud in een gouden of roségouden sieraad. Bladzilver in een zilveren sieraad.

 

Aanbevelingen voor As sieraden

 

Voor licht getinte as(stukjes):

 • Pure parelmoer, eventueel in combinatie met lichtroze tint of lichtblauwe tint.
 • Tint en glinsterdelen: lichtroze, lichtblauw of zwart.
 • Bladgoud in een gouden of roségouden sieraad. Bladzilver in een zilveren sieraad.

Voor donker getinte as(stukjes):

 • Tint en glinsterdelen: blauw, groen, paars of zwart.
 • Pure parelmoer wanneer je een zilveren sieraad hebt uitgekozen.
 • Bladgoud in een gouden of roségouden sieraad. Bladzilver in een zilveren sieraad.

Aanbevelingen voor Haarsieraden

 

Voor licht haar (wit, blond of rood) en medium haar (licht tot middenbruin):

 • Pure parelmoer eventueel in combinatie met lichte tinten en glinsterdelen.
 • Alle lichte tinten en glinsterdelen. Als het haar witblond of witgrijs is, raad ik aan om of voor parelmoer met bladgoud of voor een een tint en glinsterdeel te kiezen.

Voor donker haar(donkerbruin tot zwart):

 • Alle mogelijkheden passen bij dit tint haar.