Verzorging en onderhoud

Jouw Milk Gems is een gepersonaliseerde sieraad en een aandenken om een ​​speciaal moment in het leven te markeren en het leven te vieren.

Op dezelfde manier waarop je jouw herinneringen, relaties en dierbaren koestert, is het belangrijk om voor jouw Milk Gems sieraden te zorgen. Door zorgvuldig jouw Milk Gems te verzorgen en te reinigen, gaan ze jarenlang mee en je blijven genieten van jouw aandenken.

Hints en trucs

Doe je sieraden altijd af voordat je naar bed gaat. Jouw sieraad moet het laatste item zijn dat je 's ochtends aandoet en het eerste item dat je afdoet voordat je naar bed gaat.

Vermijd altijd water, inclusief afwassen, (veel) zweet, zwembaden en jacuzzi's, wanneer je jouw sieraden draagt. Vermijd ook handgel, lotions, parfum of schoonmaakmiddelen.

Omdat de sieraden uniek en speciaal zijn, is het belangrijk om jouw sieraden los van elkaar in op te bergen om krassen te voorkomen.

Wanneer je een DNA sieraad (gemaakt met bv. moedermelk, asresten of een haarlokje) bestelt, ontvang je een verzorgingskaart dat specifiek voor jouw sieraad geschreven is.


Metalen

 • Bewaar jouw sieraad  bij voorkeur in een doos of zakje met zachte voering, zodat ze niet tegen elkaar wrijven en krassen.
 • Vermijd directe blootstelling aan chemicaliën die aanwezig zijn in parfum, haarlak, make-up, nagellakremover, lichaamsoliën, zonnebrandcrème en deodorant
 • Vermijd zeer vochtige omgevingen en hoge temperaturen
 • Maak je sieraden af ​​en toe zorgvuldig schoon met een zachte, niet-schurende doek om de glans te behouden
 • Na verloop van tijd zal sterling zilver van nature donker worden (oxidatie) door het contact met zuurstof, dit is geen fout van het metaal en kan meestal worden verwijderd met een zorgvuldige reiniging
 • Hoewel sterling zilver sterk is, kan het krasgevoelig zijn als het niet met zorg wordt behandeld
 • Je 14K gouden sieraden die niet verguld zijn, kunnen worden bewaard in de doos waarin ze aankomen, of anders moeten ze op een veilige, droge plaats worden bewaard als ze niet worden gedragen
 • Vanwege de aard van het zachte en kneedbare gouden metaaltype, moet je voorzichtig omgaan met jouw gouden sieraden om krassen te voorkomen

Edelstenen en parels

We doen er alles aan om onze edelstenen op een verantwoorde en morele manier in te kopen. 

 • Vermijd directe blootstelling aan chemicaliën die aanwezig zijn in parfum, haarlak, make-up, nagellakremover, lichaamsoliën, zonnebrandlotion en deodorant
 • Zorg er bij het opbergen van je edelsteen sieraden dat ze niet tegen elkaar stoten of schuren
 • Maak je edelsteen en zijn zetting voorzichtig schoon met een zachte doek om de glans te herstellen

Koord en leer

Een selectie van onze sieraden is gemaakt van duurzaam en kleurvast koord of leer, gecombineerd met je favoriete handgegraveerde bedel.

 • Sieraden met koord of leer kunnen te allen tijde worden gedragen, maar het dragen onder de douche en regelmatig contact met water kan hun levensduur aanzienlijk verkorten.